Historie van ManuSolutions

ManuSolutions is opgericht in 2005 door Marion Schaap, na een carrière bij SONY, PricewaterhouseCoopers en Sanoma. De voetstappen liggen sinds de start als zelfstandig interimmanager, projectmanager en consultant, vooral op het gebied waar commercie, IT en procesverandering samenkomen. 

Klanten zijn o.a. ANWB, AnalitiQs (een HR-data consultancybedrijf), het vroegere Weka Uitgeverij (een Business-to-Business uitgeverij), het Algemeen Dagblad, de Telegraaf Media Groep en Aldipress, een distributiebedrijf van tijdschriften en de Fotoacademie (opleiding tot professioneel fotograaf. Kijk voor een overzicht van de klanten van ManuSolutions op de pagina “Onze klanten”. Of ga voor meer detailinformatie naar het linkedinprofiel

Terug naar het begin. De eerste stappen op het carrièrepad zijn gezet bij SONY, alwaar diverse functies en projecten zijn vervuld, zoals onder andere de implementatie van een Management Informatie Systeem op basis van een systeem van Informations Builders.

De loopbaan werd vervolgd bij PriceWaterhouseCoopers met projecten bij bedrijven als: Philips, IDM Bank, de Sperwer supermarketen, EECV overslag, Wärtsila, Hitma, De Boer Tenten en Bloemenveiling Aalsmeer. Behalve projectmanager of consultant, was Marion trainer van E-pas software (logistiek software) van Exact. Het waren heel diverse projecten betreffende de voorbereiding op de euro, SAP-upgrades, maar ook verhuisprojecten en procesanalyses.

Hierna werd Sanoma de nieuwe werkgever, alwaar Marion als projectmanager Analyse Bedrijfsprocessen aan de slag ging. In die functie veel projecten gerealiseerd, waaronder een Redactioneel Effectiviteitsproject (REP), dat op basis van KPI’s tijdschriften met elkaar vergelijkt. Dit is voor alle 44 toenmalige titels uitgevoerd. Daarna werd Marion als uitgever/directeur van Uitgeverij Woudestein verantwoordelijk voor het tijdschrift Seasons en is ondere andere Seasons Frankrijk, Seasons Engeland en Seasons Eten&Koken geïntroduceerd.

Het gehele curriculum vitae ontvangen? Stuur ons een e-mail met je gegevens.

 

Profiel

Marion is een pragmatische generalist, met uitstekende communicatieve vaardigheden. Een resultaatgerichte doener en doorzetter, die zaken geregeld krijgt door een goed analytisch inzicht en creatieve oplossingen. De kracht ligt vooral in het vertalen van de gekozen strategie naar operationele processen. Ze weet anderen te inspireren en te motiveren. Overige competenties: commercieel, flexibel, initiatiefrijk, besluitvaardig, kritisch, zelfstarter en stressbestendig.

 

MijnBedrijfsanalist.nl

MijnBedrijfsanalist.nl is een platform waar MKBondernemers zelf online hun strategische bedrijfsanalyses kunnen uitvoeren. Lees meer op www.mijnbedrijfsanalist.nl

De ervaring bij verschillende bedrijven leert, dat de problemen en de informatiebehoefte in vrijwel alle bedrijven op hetzelfde neerkomen. MijnBedrijfsanalist is in 2013 ontwikkeld. Het idee van MijnBedrijfsanalist komt mede voort uit Marion haar achtergrond, opgroeiend in een middenstandsgezin in de detailhandel. MKB bedrijven kunnen om financiële redenen vaak niet dezelfde adviesdiensten inzetten als grote bedrijven. Ervaring gecombineerd met haar bedrijfseconomische achtergrond, zijn de basis voor MijnBedrijfsanalist.

 

Kredietunie Haarlemmermeer

Sinds 2017 is Marion coach van MKB ondernemers, die bij de Kredietunie Haarlemmermeer e.o. een kredietaanvraag willen doen, of hebben gedaan.

 

Bedrijfsgegevens 

ManuSolutions is een handelsnaam van ManuMission B.V. 

  • Manenburgdreef 61
  • 2135 GV Hoofddorp
  • Telefoonnummer: +31 6 22 199 114

Klik op de link als je ons een e-mail wilt sturen.

KVK nummer 34223942
BTW nummer NL814498073B01

Linkedin link
Klik op de afbeelding om naar mijn Linkedin profiel te gaan